Matchreferat TBBK-GKIK 90-38

Fjärde raka för damlaget

Seger med förkrossande 90-38 mot ett av topplagen.

TBBKs damer mötte i helgen GKIK och vann med förkrossande 90-38 efter följande periodsiffror (21-8), (20-13), (21-7), (28-10). GKIK räknas som en av seriens topplag och utgångsläget med hänsyn till tidigare resultat visade på att det skulle bli en jämn och tuff drabbning men därav blev intet. Det var jämt i ca 5 minuter då det stod 8-8 men efter en time-out i 6:e minuten gjorde TBBK 13-0 innan perioden var slut. Andra perioden fortsatte på samma vis med Trollhättan som det spelförande laget och man hade full kontroll på sina motståndare och poängdifferansen växte stadigt.

I andra halvlek blev spelövertaget ännu större och man vann andra halvlek med komfortabla 49-17. Segern grundades på ett stort sett perfekt försvarspel där man med en stor aggressivitet och skärpa tvingade motståndarna till svåra skott och inspel samtidigt som dom inte fick många andralägen. En brytning från TBBK ledde ofta till en snabb spelvändning som skapade stora sår i motståndarnas försvar. GKIK spelade mestadels zonförsvar men dom lyckades aldrig komma åt hemmalagets taktik med snabba bollförflyttningar och tunga skytte från distans med bland annat 4 treor av Anna S och 3 av Elin L.

Hemmalaget spelade i yttersta spetsen av sin förmåga och hade en dag som allt stämde, man lyckades hålla spelskärpan, tempo och koncentration uppe under hela matchen på ett enastående sätt. Publiken bjöds på många delikatesser såsom smörpass och snygga kombinationer i ett högt tempo som ofta ledde till poäng. Hela laget gjorde ett gediget arbete där framförallt det äldre gardet spelade ut hela sitt register. Duracellkaninen Anna T snodde bollar och sprang igenom motståndarlaget lite som hon ville. Anna S och "tur att jag inte är kille"-Elin pricksköt från alla möjliga positioner med nära nog 100%-ig utdelning. Rugby-Jenny var den stora dominanten i både anfall och försvar samtidigt som hon skapade stora utrymmen för medspelarna. Eleganten Natasha levererade det ena smörpasset efter det andra till helt fristående medspelare samtidigt som hon orkade spela försvarspel så att motståndarna troligtvis drömmer mardrömmar hela veckan. Vissa pass var så maskerade att  man trodde att både publik och motståndare var och köpte korv.

Det yngre gardet backade upp på ett föredömligt sätt och visade att dom kan stå upp även mot en bättre motståndare. Hade något svårare att komma till avslut i anfallet men i försvarsarbetet bet dom i från med både näbbar och klor.