oh happy day

Vet ni vad som händer idag? Idag kommer min älskade Nilopappa hem från Lissabon.. Förstår ni lyckan i det hela? Hon kommer befinna sig i samma land som mig, vi kommer vara 8 mil ifrån varandra.. 8 mil!! Ok, det är bara för några få dagar, men jag ska åka ner till henne i mars och hälsa på, så jag överlever nog! Wiiiieee!

Annars kommer min andra baby Maria med familj till oss idag, vi ska äta och dricka lite gott. Ska bara försöka få upp värmen i gästrummet, annars kommer dom frysa ihjäl! Man kanske ska, om jag hinner, åka förbi IKEA och köpa täcken och kuddar?
Nåväl, sista dagen inför julledigheten. Hur trött jag än är känner jag mig som piff och puff på uppåttjack! Wooot woot! Snart kommer tomten!

turkisk mat

Jag älskar mat. Jag älskar speciellt mat som är god. Man skulle kunna säga att jag är ganska åpen, äter gärna ofta och mycket. Som tur är syns det inte på mig. Antar att den där ladugårdsdörren till arsle kommer runt 40-45 år? Om man ska gå efter hur min mamma och mormor ser ut. Ha ha.

Iaf, idag på min lunch bestämde jag mig för att äta turkiskt. Beställde en kycklinggryta med bulgur och en yoghurtröra (med vitlök), det hela var liksom übergott ända tills jag helt plötsligt bet i en sten, typ en sådan som man sandar med? Jag kan säga såhär, dom ska vara jävligt glada att min tand inte gick sönder. För då hade huvuden rullat! Men till saken nu då, vem som helst hade i det läget lagt ner, inte ätit mer. MEN jag som inte har någon hejd i kroppen vräkte som vanligt i mig hela portionen ändå. *suck*
Så nu sitter jag är - illamående som få.
Bjuder dessutom på en härlig bild från min fantastiska helg. Har aldrig påstått att jag är normal.
efter den sista drinken jag INTE behövde.

tröttheten

Konversation med min något kroniskt bittra kollega Paula i morse.

Elin
- Ne fy  fan vad trött jag är idag.
Paula
- Ja fan, du ser helt hemsk ut, som att du supit hela helgen!
Elin
- Eh, tack... antar jag?

Rätta mig om jag har fel, men ska man inte som medmänniska svara (även fall man inte tycker det): Herregud! Det syns verkligen inte! Haha man kan säga att jag kände mig gott förvånad. Känns bra att jag både ser ut och känner mig som nyutskiten gröt. Det var verkligen den effekten jag sökte i morse.

fuuuuuuuuuuuk

Kalla mig orutinerad, amatör eller vad ni vill. Men ärligt. Huvudvärken jag har är inte av denna värld.
Varför ska man alltid ta den där sista drinken? Men kul var det så lätt värt det!

Om två timmar ska jag bege mig till personalfest med Butlers, kan ju bli oooerthört kul! Ska se om man kan få någon ordning på denna kroppen först. Kyckling och pommes ska nog hälpa till!

Nu sitter en av mina ketter och glorpå mig, det betyder att hon antingen vill ha mat, godis eller kel.
Vad gör man inte?


lördagsmys

medan folk hemma i stugorna har fredagsmys, har vi lördagsmys.
Efter dammsugning och tvätten är klar beger vi oss till stenungsund för att käka med mamma och Pelle. Ryktet säger också att lilla jasper är på besök. Mysigt!

Ikväll blir det utgång med Mia, som en uppvärmning till morgondagen då det blir personalfest med Butlers.
En händelserik heg, med massa roliga aktiviteter!

Hörs på söndag ;)

woho

Man kan ju inte göra något annat än att gilla läget när ens chef säger åt en att ta bilen på tisdag nästa vecka. Mina julklappar är tydligen för stora för att frakta på tåget!

För övrigt är klockan snart 3 och då ska jag hem och dricka rö'tjut hos familjen Hallberg. Kan bli oerhört trevligt!
Fridens liljor!

dagens citat

Jag börjar sjunga på Sven Ingvars "sommar och sol är det bästa jag vet".

- Soooommar, sommar och sol...

Andreas som fattar vinken fyller genast i:
- Havet och vinden och doft av kaprikjol.

Jag brister ut i ett hejdlöst skratt och tänker tillbaka till när jag fick lära Emmi att det heter ignorera och inte ignonera.

världens ynkligaste

Jag kan nog vara en av världens mest ynkliga människor.
Jag är i alla fall den enda jag vet som tycker så synd om sig själv när hon fryser att hon börjar gråta. I morse var det som att vakna på Antarktis. Öppnade dörren och såg pingviner ungefär. Nä, nu överdrev jag igen, gör det ganska ofta! Men kallt var det, och jag tål inte kyla. Därav gråten.

För övrigt ska jag baka knäck idag (säger man baka knäck förresten?), sen ska jag försöka hitta den där underliga men lyckliga känslan som brukar infinna sig såhär års, som jag saknar. Julkänslan.


varning

Det är jävligt halt ute. Se vart du sätter fötterna, jag lovar att det är värt det!

Jag förstår inte hur jag lyckas jämt? Vem är det som tycker att jag ska drabbas av ständig otur egentligen? Eller a, nu tog jag i för ständig otur har jag inte. Men man kan säga att mellan 05:00 - 09:00 ska jag ligga lågt. Går från bussen, glad att jag lyckats ta mig till Olskroken utan större bekymmer. Har Alicia Keys i lurarna och en saffransbulle i handen, ja helt enkelt glad!

Så helt plötsligt som en blixt från en klar himmel dyker den upp... isfläcken! Högerbenet glider ifrån kroppen onormalt långt och jag känner hur jag spricker en smula i mittendelen av kroppen, samtidigt försöker vänsterbenet parera hägerbenets bravader, jag ger ifrån mig ett läte liknande en brunstig älg, men lyckas fanemej hålla mig på benen. Hade dock velat se det i slowmotion. Så om någon i olskroken lyckades fånga detta på film, kontakta mig?

För övrigt tycker jag det är trist att det ser ut som ett vykort hemma med snö och frostiga granar. Så kommer man till göteborg... Härliga, underbara göteborg. Grått och blött.



tankspridd

Anlände lite sent till göteborg i morse och såg min anslutningsbuss stå att vänta på hållplatsen. Drog in två djupa andetag, samlade alla krafter jag hade, kutade över den trafikerade vägen likt en gasell och trängde mig in i bussen precis innan dörrarna skulle stängas igen helt.
SUCCÉ!


Förväntade mig applåder och hyllord av alla miljoner barn som brukar vara på bussen. Men vänta nu? Eh, varför är den så tom? I stället får jag en arg och uppgiven blick från en busschaufför som pekade på skylten "Ej i trafik". Min triumf utbyttes snabbt mot skam. Jag gick av bussen, hoppades innerligt att ingen såg och väntade på nästa buss.

Väl framme på jobbet hade jag inga nycklar och hela världen verkade ha försovit sig. Men vad gör det? Älskar ju att stå ute i kylan och frysa!

Sa jag godmorgon?

julbord på åstols rökeri

Igår var det dags för det årliga julbordet.
I år hamnade vi på Åstols Rökeri utanför Rönnäng på Tjörn. Vilken helt underbar kväll! På färjan ut fick jag uppleva en helt underbar solnedgång, sen avnjöt vi ett julbord med lax i alla former, rökta räkor, sill i 100 olika smaker och självklart alla vanliga tillbehör.

En snaps och ett glas blev det. Sen fick det räcka. Magen höll på att bokstavligt talat spricka! Som tur var hade jag tagit på mig en tunika med extra utrymme ha ha.

Underhållningen på julbordet var inte, tro det eller ej, alltför berusade kollegor, utan trubaduren som hade hyrts in dagen till ära. Han flaxade mer än en skållad anka med sina armar och tixen med huvudet fick Stevie Wonder att framstå som en bebis. Men han var grymt duktig, så det vägde upp en del!

Bjuder på gårdagens solnedgång. Jag blir lycklig av att bara kolla på denna bilden.

elin hissar och dissar

Dagens hiss:
Vindruvor. Fy fan va' gott det e'
Dagens diss:
Orättvisa. Folk som får och får, men inte förtjänar det.

Idol 2010?

Har just haft uppvisning på kontoret. Jag har sjungit Bohemian Rhapsody med Queen.
Ni kan ju förstå själva vilken uppvisning. Dessutom avslutade jag dängan med att få Doris att hoppa runt mig och skälla. Tyvärr blev hon nog alltför uppspelt för det luktade inte direkt kanelbulle efteråt. Ihärdiga och starka fisar har hon den lille skithunden.
Igår hade vi styrka och konditionsträning med basketen. Behöver jag säga att jag har upptäckt muskler jag inte trodde fanns? Är ungefär lika smidig som en 85-åring med ledbesvär idag. Och kom nu inte och säg att man måste stretcha, för det mina vänner.. det är endast för amatörer!
Nog sagt, dags att återgå till arbetet.
Årets julkort ska printas och facebook måste kollas.. Detta är skrivet med litet ironi.
För idag har jag faktiskt att göra.
Fred ut

glorious monday

Snipp, snapp, snut - Så var plötsligt helgen slut.
Fattar inte varför veckorna kan gå lika snabbt som helgen? Man hinner ju knappt blunda innan det är måndag igen.

Jag har den senaste veckan blivit mer eller mindre terroriserad av Radiotjänsten i Kiruna. TROTS att jag betalat TV-licens i flera år. Vad är grejen? Räcker inte det?
Tro fan att folk slipper betala när dem som jobbar där är totalt efterblivna. Jaga dem som inte betalar istället?

Nä, nu ska jag ta mig i kragen och göra årets julkort..

och så vare' ju det här me' rubrik...

Jag tror att alla någon gång har upplevt dödsrycket när man håller på att somna, det ögonblicket då kroppen faller in i total avslappning?

Favoriten måste vara när man drömmer att man sitter på en pall utan ryggstöd och lutar sig bakåt. Armar och ben flaxar febrilt för att fånga upp kroppen som kommer ramla i backen om man inte klarar det.
Jag gjorde det idag. På tåget.
Det måste vara höjden av pinsamhet när man sparkar till killen som sitter mitt emot så hårt att han nästan tappar andan.
Trots otaliga ursäkter från min sida tror jag nog att jag kommer få uppleva en hämnd inom en snar framtid.

here we go again

Nästan exakt ett år sedan jag bloggade sist.
Brist på upplevelser och fantasi som gjorde att det hela brast.

Men eftersom jag tydligen är så fruktansvärt finurlig och rolig, tänkte jag ge mig på't igen!
Efter otaliga (4 st) önskemål är jag alltså tillbaka, back on track, baaackaaah... Und so weiter.
Har aldrig sagt att det blir världens roligaste blogg, men jag kan nog roa någon med mina upplevelser?
Som Andreas på jobbet uttryckte sig när jag berättade den glada nyheten:
- Vad bRRRa (han är från småland, så han pratar konstigt), du kan bli den nya bRRRunettpelly!